
Nederland kookboek
Nederland de underdog op culinair gebied? Echt niet! Van Limburgse vlaai, Zeeuwse mosselen en Groningse eierbal tot zeewier, koolzaadolie en wilde wadoesters. Nederland heeft prachtige regionale streekgerechten en producten, waar een bijzonder verhaal achter zit.
In dit boek springt culinair journalist Laura de Grave op een elektrische motor en neemt ze je mee op reis door Nederland. Ze rijdt langs de leukste vissers, boeren en producenten en neemt een letterlijk kijkje in de keuken van chefs en bakkers. Ontdek samen met Laura de geheimen van de regionale keuken en maak de recepten thuis!
‘Elke keer dat Laura begint over de streekproducten en verhalen, verschijnt er een grote glimlach op haar gezicht en twinkelen haar ogen.’ Metro
‘Hoe raar zijn wij bezig, inderdaad. Als het aan De Grave ligt, is het simpel. We moeten terug naar meer lokaal.’ Trouw
Laura de Grave heeft zich diep in onze Hollandse eetcultuur ingegraven en wat blijkt? We kunnen geweldig trots zijn op onze producten én onze keuken.' _Vanja van der Leeden, Elle Eten_